Vuosikokouksen 2022 päätöksiä

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin lauantaina 18.6.2022 Teuron Kylätalolla. Paikalla oli 21 yhdistyksen jäsentä.

Vuosikokouksen pöytäkirja löytyy kohdasta Kokousaineistot, mutta tässä tiivistetysti kokouksen päätökset.

Kari Hovi kertoi KVVY Oy:n kalastoselvityksen tilannekatsauksen. Tärkein ennakkotieto on se, että Sotkajärven kaloissa ei ole sellaisia määriä elohopeaa, että niiden käyttöä ravinnoksi pitäisi rajoittaa.

Riikka Holopainen ja Jarno Honkanen esittelivät oman selvityksensä KVVY:n koekalastussaaliin ohessa saaduista näytekaloista (liite 2.). Yhteenvetona he totesivat, että kalat olivat hyväkuntoisia ja löydökset tyypillisiä järvikaloille.

Vilkkaan keskustelun jälkeen päätettiin, että Riikan ja Jarnon tekemän selvityksen jatko-osa tehdään 4-5 vuoden kulutta, jotta nähdään kalakannan terveydentilassa tehdyt mahdolliset muutokset. Lisäksi yhdistys voi hakea apurahoja nykyisten näytteiden analysoinnin syventämiseksi. Edelleen voidaan pohtia KVVY:n kanssa sitä, miten projektia jatketaan ja miten saatuja näytteitä voidaan vielä hyödyntää.

Yhdistys on ollut yhteydessä Metsäkeskukseen sen selvittämiseksi, kuinka paljon metsäojista laskee ravinteita järveen. Tavoitteena on tehdä ojiin saostusaltaita, joihin ravinteet jäisivät. Metsäkeskuksen asiantuntijan vahva suositus on, että saataisiin mukaan hankkeeseen myös Pukaronjärvi, koska sitä kautta tulee merkittävä osa Sotkajärven ravinnekuormasta. Päätettiin järjestää sotkajärveläisten ja pukarolaisten yhteinen tapaaminen syksyllä.

Yhdistys järjestää tutusmisretken Lintukopille kesän aikana. Ajankohtaan palataan.

Retkisaaren puuceen rakentamistalkoot jatkuvat keskiviikkona 29.7. klo 10.00. Tervetuloa mukaan!

Sotkajärvi Ympäri -soutu järjestetään viidennen kerran maanantaina 18.7. klo 13.00. Souduista informoidaan tarkemmin lähiaikoina. Toivottavasti saadaan uusia vierailukohteita. Tauno Lahtinen ilmoitti, että hän järjestää rastin ns. vesillelaskupaikalle, jotta se tulisi tutuksi järven ympärillä asuville. Lisäksi vesillelaskupaikan sijainnista informoidaan yhdistyksen verkko- ja Facebook -sivuilla.

Hallituksen valittiin puheenjohtajaksi Juhani Pekkala ja jäseniksi Harry Herold, Jarno Honkanen, Kari Hovi, Leena Kanerva, Jussi Mäkelä ja Ilpo Rasila. Hallituksen jäsenille ei makseta palkkioita.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s